Enter your keyword

{ Verhaal } The Crossroads – Ze Kiest voor Liefde

{ Verhaal } The Crossroads – Ze Kiest voor Liefde

Ambitieus en boos

Zij is ambitieus, heeft veel kennis van zaken, is gericht op kwaliteit en daardoor op details en perfectionistisch. Ze weet wat ze wil. Als dingen even niet lopen zoals ze voor ogen had, bijt ze zich met vastberadenheid in een manier om er uit te komen. En dat lukt haar ook, altijd. Dit doorzettingsvermogen gebruikt ze met plezier om de mensen om haar heen vooruit te helpen. Want wat zij kan, gelooft ze, dat kunnen anderen ook!

Als dingen niet gaan zoals zij hoopt, raakt ze gefrustreerd. Ze is star, dominant, snel aangebrand. Zegt daardoor soms dingen tegen anderen en tegen zichzelf die ze niet meent. Ze gelooft dat ze hard moet werken, want anders wordt ze niet gezien, niet erkend en niet geliefd. Deelt ze iets wat niet meteen positieve reactie krijgt, (opbouwende) kritiek krijgt of helemaal geen reactie, dan breekt ze. Ze vertelt zichzelf dat wat ze deelde er niet toe doet. En dat het dom is dat ze het überhaupt gedeeld heeft. Dat ze voortaan beter haar mond kan houden. Dit voelt zo zwaar dat ze soms weken, misschien maanden achtereen, niet meer echt durft te leven. Ze komt in stilstand, blijft vastzitten in haar hoofd.

Diep van binnen voelt ze zich klein, eenzaam en niet erkend. Ze heeft het gevoel dat ze niet zichzelf mag zijn. Dat als ze haar gevoelige kant laat zien, de wereld haar op zal slokken en uit zal spugen als een stuk afval. Dat was immers hoe ze als kind werd behandeld. Niet huilen, niet zeuren, doe normaal, let eens op!

Sensitief en bang

In haar zit een zuiver mens. Open en optimistisch. Zij weet in haar hart de richting die haar brengt naar levensgeluk. Ze zet elke dag de kleine stapjes die nodig zijn om daar te komen. Ze is nieuwsgierig, empatisch en raakt geïnspireerd in andermans kijk op het leven. Iemands dromen, waarden, levenservaringen, angsten en zorgen. Ze leert zichzelf kennen in gesprek met de ander.

Ze geniet er intens van als ze er mag zijn voor een ander. Dat een ander zichzelf openstelt en haar advies aanneemt voelt voor haar als een grote eer. Het versterkt haar liefde voor zichzelf, voor de ander en het leven. Wat ze deelt is dus de moeite waard! Zij is liefde waard! En met de groei die anderen doormaken, leert ze en durft ze zelf ook stappen te nemen om te groeien. Om tot bloei te komen. Om te genieten van het proces en gewoon te leven.

Opgebrand

Ze is moe. Het enige wat ze wil en nodig heeft is liefde. Ze weet van binnen dat het voldoende is als dat van binnenuit komt. Tegelijkertijd voel ze dat er nog een stuk in haar zit dat dit niet gelooft. Een stuk dat sterk behoefte heeft aan erkenning en liefde van de mensen om haar heen. Krijgt ze dit niet, dan wordt dit zware stuk in haar groter. Ze wordt banger en bozer tegelijk. En steeds als ze de liefde in zichzelf ervaart, voelt ze zichzelf lichter worden.

Ze is moe. Ze weet hoe ze haar leven positief kan sturen, is chronisch optimistisch. En toch, toch is ze bang, verdrietig. Iets in haar beschermt haar nog, wil niet dat ze gekwetst wordt. Het zet muren op. Muren van perfectionistme, van controle, van verwachtingen en van oordelen. “Met wilskracht komen we er wel, dat was vroeger immers de enige manier!”

Ze is moe. Ze voelt dat de muur mag worden afgebroken. Alles om haar heen laat zien dat het vechten niet meer nodig is. Haar leven is goed, liefdevol en mooi. De wereld litt aan haar voeten.

Schone lei

“Het spijt me,” fluistert ze zichzelf toe. “Het spijt me dat vroeger bent gebroken. Dat je muren hebt moeten bouwen om jezelf definitief af te sluiten van de pijn.” Ze kijkt zichzelf aan in de spiegel. “Vergeef me,” voelt ze iets in zichzelf reageren. “Vergeef me dat ik het leven soms onnodig moeilijk heb gemaakt. Puur om je te behoeden van het kwaad.” Ze voelt de tranen stromen. “Ik houd van je.” Voor elk deel dat liefde nodig heeft. Elk deel dat nog niet gelooft dat gewoon Zijn ook genoeg is.

IK HOUD VAN JE.

Ze kiest.

Ze kiest voor vrijheid.

Ze kiest voor liefde, elke dag weer.


Geïnspireerd door een gedichtje van Lentezoet:

ik kies voor liefde

Reacties

Voer hier je reactie in

Geïnspireerd? Deel dit artikel met vrienden!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Related Posts

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.