Enter your keyword

Toekomstdroom: Als ik later groot ben…

Toekomstdroom: Als ik later groot ben…

Wat wilde jij worden ‘als je later groot bent’? Hoe is jouw droom geëvolueerd in de loop der jaren? Volg jij nog je ware passie of heeft de dagelijkse sleur van het leven een loopje met je genomen?

In mijn jeugd was ik omgeven door dieren. We hadden thuis vijf katten en op mijn derde verjaardag kreeg ik een hondje. Ook een cavia en een konijn mochten tijdens mijn jeugd niet ontbreken. Dieren waren en zijn, mede door mijn hooggevoeligheid, mijn steun en toeverlaat. Een dier oordeelt niet en is er onvoorwaardelijk voor je. “Als ik later groot ben word ik een grote kattenverzorger in de dierentuin,” was mijn wensdroom als kind.

En zo geschiedde. Met havodiploma op zak heb ik in vijf jaar de diploma’s mbo niv 4 “Manager dierverzorging” en hbo “Diergezondheid & management” behaald. Ik heb gewerkt in de Apenheul. Maar liefst vier keer in Artis stage gelopen op diverse niveaus. Zelfs mijn afstudeerscriptie ging over socialisatie van katten! Tijdens mijn studies groeide mijn zelfvertrouwen en daarmee ook mijn communicatievaardigheden. Mijn steun vond ik steeds meer bij mensen. Het adviseren van personeel en het verbeteren van interne communicatie werd mijn nieuwe ambitie. Als je hoogsensitief bent, ben je toch diep van binnen een bemiddelaar, niet?

Na mijn afstuderen maakte ik een belangrijke realisatie. (Manager) dierverzorger is niet wat ik wil worden ‘als ik later groot ben’! Niet dat dieren niet nog steeds een belangrijk onderdeel in mijn leven zijn. Maar nu ik mijn zorgen durf te delen met mensen die dicht bij me staan heeft contact met mensen een grotere plek heeft ingenomen. Nu, ruim twee jaar later, ben ik nog zoekende, maar hebben mijn passies wel meer vorm gekregen. Ik vind het geweldig om mensen te prikkelen, zowel hun denkvermogen als hun intuïtie. Anderen stimuleren om zelf hun waarheid vorm te geven door hen (weer) te laten voelen en ervaren wat voor hen wel en niet goed voelt.

Als ik later groot ben… wil ik blijven delen! Delen vereist een mentaliteit van ‘gewoon beginnen’. En dat is dan ook waar ik nu mee ben begonnen.

Ik daag je uit!

  • Stel voor jezelf opnieuw de vraag “Wat wil ik worden als ik later groot ben?” Want geef maar toe, echt opgroeien doen we stiekem toch nooit ;)
  • Selecteer één passie van toen en schrijf die op in een notitieboekje.
  • Maak de afspraak met jezelf om elke dag een stap te nemen waarbij je bezig ben met jouw passie.
  • Noteer elke dag jouw gemaakte stap(pen) in jouw “ambitieboekje” (zoals ik mijn notitieboekje gedoopt heb).

Neem jouw kracht weer in handen! Herontdek jouw passie,
zodat je kunt ervaren wat echt werkt voor jouw leven.

Wat was jouw “Als ik later groot ben…”? Als je geen idee hebt, welke thema’s hadden vroeger en hebben nog steeds belangrijke positieve rol in je leven? Bijvoorbeeld mensen helpen, kennis over willen dragen, creatief bezig zijn, orde creëren, noem maar op! En wat doe je nu het liefst?

Reacties

Voer hier je reactie in

Geïnspireerd? Deel dit artikel met vrienden!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
0Email this to someone
email

Related Posts

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.