Enter your keyword

Leven volgens de natuur: Lente

Leven volgens de natuur: Lente

Als we leven volgens de natuur, zien we dat in de winter een periode is van naar binnen keren. Het is een periode om stil te staan bij de prachtige lessen die geleerd zijn in het jaar ervoor, maar ook een tijd om weer heldere doelen te zetten voor het komende jaar. Regenachtige dagen wisselen af met koude, zonnige dagen. De lente begint zijn opstart te krijgen, met ook afgelopen weekend een van de eerste prachtige lentezonnetjes. De merels, vinken en nachtegalen beginnen hun liederen al te zingen en driftig te zoeken naar nestmateriaal. De eerste krokussen en narcissen zijn al langs de wegen te spotten. In diverse winkels liggen kweeksetjes. Kortom, het is een tijd van zaaien, de fundering leggen voor een vruchtbare periode.

Met inspiratie werkt het net zo. Inspiratie legt zaadjes voor nieuwe dingen. Of dat nu tot uiting komt in schrijven, tekenen, schilderen, fotograferen, vertellen, noem maar op! De natuurlijke weg voor een zaadje is om te gaan bloeien, zijn kop boven de aarde uit te steken. Geef je daar geen uiting aan, ofwel geef je het zaadje geen water en liefde, dan blijft het braak liggen en gaat het misschien zelfs rotten of schimmelen!

Wanneer voel je jezelf het lekkerst?

Als je de ruimte krijgt om je inspiratie en ideeën te delen?

Of wanneer je hier niet de kans voor neemt en het vasthoudt in je eigen hoofd?

Ga om jezelf lekker te blijven voelen eens bewust aan de slag met het delen, met uiten! Of gewoon elke dag – al is het maar een moment – bewust te genieten! Zo maak je elke dag weer een geslaagde dag. Niet denken, niet dromen, maar DOEN! Door kleine stapjes te nemen naar verantwoordelijkheid voor je innerlijke omstandigheden, zul je ook merken dat omstandigheden aan de buitenkant in een ander licht komen te staan. Doe inspiratie op, op jouw manier en laat je creativiteit de vrije loop!

Terug naar de lente: uit jezelf creatief! Maak een lentestukje met plantjes, doe een voorjaarsschoonmaak; laat stromen die energie! Veel plezier :)

Reacties

Voer hier je reactie in

Geïnspireerd? Deel dit artikel met vrienden!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Related Posts

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.