Enter your keyword

Wie haalt bij jou het bloed onder je nagels vandaan?

Wie haalt bij jou het bloed onder je nagels vandaan?

Wanneer raakte jij het laatst geïrriteerd om een situatie of om het gedrag van een ander? Om die kennis die aan íédereen zijn mening moet verkondigen! Of die vriend die een enorme sloddervos is. of je partner, die niet luistert naar je verhaal…
Op het moment dat je jezelf geïrriteerd voelt worden, wordt er als een snaar op een gitaar een negatieve emotie aangehaald. Deze emoties is gekoppeld aan een bepaalde negatieve herinnering. Je weet hoogstwaarschijnlijk allang niet meer wanneer en waarom die snaar van irritatie de allereerste keer is aangeraakt, maar hij is er wel. Dat kan een negatieve ervaring zijn, bijvoorbeeld als jongste thuis nooit de ruimte hebben gekregen je mening te uiten. Ook kan het een aangeleerde gedragsnorm zijn, iets wat je geleerd hebt dat ‘gewoon zo hoort’ zoals je huis schoon en netjes houden.
Iedere keer als jij gehoor geeft aan een negatieve emotie ben je een snaar aan het stemmen die alsmaar strakker wordt. Voor je het weet raak je iedere keer geïrriteerd of verdrietig als iemand niet naar je luistert. En is er níks erger dan een rommelig huis. En die betweter, die kan de pot op!
Dus, denk eens na.. Wie of welke situatie haalt bij jou regelmatig het bloed onder je nagels vandaan?
Nu zal ik je een geheimpje verklappen: niemand minder dan jijzelf!

Voel je wanneer je boos wordt? Misschien wordt het warm om je hart?
Of spant je buik zich aan? Wellicht voel je een krop in je keel? 

Onderzoek maar eens waar in je lichaam het negatieve gevoel zich laat zien.

Want dat is het moment waarop jij het in je hebt om anders te reageren. Om die opkomende vloed van boosheid door je heen te laten gaan en langzaam weg te laten ebben, zonder je irritatie op een extreme manier te uitten. Iedere keer als je dat doet, laat je die gevoelige snaar in je weer een beetje vieren. En als je regelmatig hebt besloten om door de boosheid heen te ademen zul je langzaamaan merken dat je in het algemeen niet meer zo snel geïrriteerd raakt.

 

Ik daag je uit! Voel het moment dat je irritatie op voelt komen en voel door er rustig doorheen ademen de emotie weg ebben. Hoe voelt dat voor je?

Reacties

Voer hier je reactie in

Geïnspireerd? Deel dit artikel met vrienden!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Related Posts

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.