Enter your keyword

over mij en mijn droom voor Leef je Waarheid

Leef je Waarheid

Je lijf trekt soms de handrem in. Het vertelt je dat je moe bent, verdriet hebt, pijn ervaart.
Ik geloof dat je de wijsheid van je lijf kunt gebruiken om concrete stappen te zetten naar een leven met minder stress en meer energie.

Op Leef je Waarheid krijg jij ook de ruimte om jouw leerweg te delen. Persoonlijke verhalen inspireren.
Ik zou het zo mooi vinden als ook jij je kwetsbaarheid durft te tonen. Own your story! 

Wil je iets vragen? Of heb je een gedicht, spreuk, ervaringsverhaal om te delen?
Stuur dan een mailtje of vind Leef je Waarheid op facebook.

Mijn motto: ‘Start waar je bent, gebruik wat je hebt, doe wat je kunt. Stapje voor stapje.”.

Introversie en onvoorwaardelijke vriendschap

Mijn naam is Mandy, inmiddels 10 jaar wonend op de Veluwe met mijn lieve vriend en onze grasparkietjes. Ik ben opgegroeid in de Bollenstreek, omringd door dieren. We hadden 5 katten, een cavia, een konijn en op mijn derde kreeg ik een eigen hondje genaamd Nicky. Door mijn, wat ik nu (er)ken als introversie en hoogstensitiviteit, kon ik na school bij mijn dieren rust vinden en mijn ei kwijt. In mijn jeugd waren dieren mijn steun en toeverlaat. Zoals ik het toen zag; een dier oordeelt niet en is er onvoorwaardelijk voor je.

Steun durven vragen bij mensen in plaats van bij dieren, heb ik gedurende mijn leven langzaam moeten leren.

Stilte en ruimte om naar binnen te keren vormt een heel belangrijk onderdeel in mijn leven. Evenals goede vriendschap, mensen die onvoorwaardelijk voor me klaarstaan. Zoals dieren er voor mij waren, ben ik er ook voor anderen. Ik vind het enorm belangrijk dat iedereen mag zijn zoals hij is, met zijn eigen waarheid, zorgen en emoties. Ben je met mij bevriend, dan ben ik de persoon waar je altijd op terug kunt vallen.

Chronisch vermoeid en schrijvend terug naar mezelf

Lichamelijke problemen speelden helaas altijd een rol in mijn leven. Ondanks dat ik sportte, op tijd naar bed ging en goed at, had ik  grote spijsverteringsproblemen en was ik altijd moe. Dit heeft een grote rol gespeeld in hoe mijn persoonlijkheid zich heeft vormgegeven. Met mijn energiepijl kon ik nooit meekomen met anderen. Dit vergde veel wilskracht en doorzettingsvermogen en dat is precies de stand waar ik vanaf mijn puberteit in heb gedraaid. Forceren, met wilskracht over de vermoeidheid heen gaan. Niet zeuren, maar doorgaan. Ik maakte geen plaats voor emoties, werd perfectionistisch, kon slecht tegen kritiek. Een schril contrast in vergelijking met hoe ik diep van binnen ben.

Begin 2015 zorgde deze overlevingsstand er eindelijk voor dat ik, toen ernstig ziek, thuis kwam te zitten. Wat bleek is dat ik de ziekte van Crohn heb. Vanaf het moment na mijn eerste ziekenhuisopname in februari 2015 ben ik gaan schrijven. Schrijven om te verwerken hoe ik van zuiver, introvert persoon, steeds meer van mezelf verwijderd was geraakt tot het punt dat ik er ziek van was geworden.

Hoe meer ik ging schrijven, hoe meer ik merkte dat ik er levenslessen in zaten die ik kon delen! Mijn ervaringen zijn misschien ook wel jouw ervaringen. Ik heb lessen op een bepaalde manier geleerd, maar misschien heb jij ook wel een persoonlijk verhaal en bijbehorende les te delen. Wat wij allebei te delen hebben, komt vanuit onze levenservaringen, onze persoonlijke waarheid.

Leven vanuit je natuur

Open staan voor het leven

Mijn droom voor Leef je Waarheid is om een veilige plek te creëren waar je jezelf leert vertrouwen, kennen en durven uiten. Je geluk en blijdschap niet meer af laten hangen van omstandigheden buiten je.

Ik hou van Self empowerment – het realiseren van de kracht en wijsheid in onszelf en deze toepassen om immense veranderingen te creëren in ons leven. Geloof dat het mogelijk is om vertrouwen in onszelf en het leven te ontwikkelen! Om het dagelijks leven minder overweldigend, stressvol en vermoeiend te ervaren.

Ik wil mensen helpen om zichzelf te vertrouwen, leren kennen en te durven uiten en deel hier wat me heeft geholpen mijn eigen hart te helen. Zelfcompassie en eenvoud zijn voor mij belangrijke kernwaarden in de weg naar een gelukkiger leven.  En ik geloof dat ook jij het goud in handen hebt om dat gelukkige leven zelf te realiseren.

Wees lief en geduldig naar jezelf. Geniet van het proces.

Ja, ik wil genieten!       Ik heb een vraag