Leef je Waarheid

Je lijf trekt soms de handrem in. Het vertelt je dat je moe bent, verdriet hebt, pijn ervaart.

Ik geloof dat je de wijsheid van je lijf kunt gebruiken om concrete stappen te zetten naar een leven met minder stress en meer energie.

Op Leef je Waarheid krijg jij ook de ruimte om jouw leerweg te delen. Persoonlijke verhalen inspireren.
Ik zou het zo mooi vinden als ook jij je kwetsbaarheid durft te tonen. Own your story! 

Wil je iets vragen? Of heb je een gedicht, spreuk, ervaringsverhaal om te delen?
Stuur dan een mailtje of vind Leef je Waarheid op facebook.

Mijn motto: ‘Start waar je bent, gebruik wat je hebt, doe wat je kunt. Stapje voor stapje.”.

Over mij

Mijn naam is Mandy, inmiddels 10 jaar wonend op de Veluwe met mijn lieve vriend en onze grasparkietjes. Nog voor het behalen van mijn diploma Diergezondheid & Management droom ik ervan om meer te doen dan alleen werken op kantoor. Aan het einde van een werkdag loopt mijn hoofd nog over van ideeën en ervaringen. In 2014 schreef en gaf ik daarom in samenwerking met Centrum BewustZijn workshops aan hoogsensitieve jongeren. Ook was ik in 2014 en 2015 actief binnen de organisatie van Centrum BewustZijn. Ik droeg met veel plezier bij aan de organisatie van netwerkbijeenkomsten voor ondernemers actief in bewustwording en intuïtieve ontwikkeling. Op dit moment focus ik me op mijn rust, deze website en droom ik ervan werk te vinden (of te creëren?) als ervaringsdeskundig re-integratie- of levenscoach.

Introversie en onvoorwaardelijke vriendschap

Ik ben opgegroeid in de Bollenstreek, omringd door dieren. We hadden 5 katten, een cavia, een konijn en op mijn derde kreeg ik een eigen hondje genaamd Nicky. Door mijn, wat ik nu (er)ken als introversie en hoogstensitiviteit, kon ik na school bij mijn dieren rust vinden en mijn ei kwijt. In mijn jeugd waren dieren mijn steun en toeverlaat. Zoals ik het toen zag; een dier oordeelt niet en is er onvoorwaardelijk voor je.

Steun durven vragen bij mensen in plaats van bij dieren, heb ik gedurende mijn leven langzaam moeten leren.

Stilte en ruimte om naar binnen te keren vormt een heel belangrijk onderdeel in mijn leven. Evenals goede vriendschap, mensen die onvoorwaardelijk voor me klaarstaan. Zoals dieren er voor mij waren, ben ik er ook voor anderen. Ik vind het enorm belangrijk dat iedereen mag zijn zoals hij is, met zijn eigen waarheid, zorgen en emoties. Ben je met mij bevriend, dan ben ik de persoon waar je altijd op terug kunt vallen.

Chronisch vermoeid en schrijvend terug naar mezelf

Lichamelijke problemen speelden helaas altijd een rol in mijn leven. Ondanks dat ik sportte, op tijd naar bed ging en goed at, had ik  grote spijsverteringsproblemen en was ik altijd moe. Dit heeft een grote rol gespeeld in hoe mijn persoonlijkheid zich heeft vormgegeven. Met mijn energiepijl kon ik nooit meekomen met anderen. Dit vergde veel wilskracht en doorzettingsvermogen en dat is precies de stand waar ik vanaf mijn puberteit in heb gedraaid. Forceren, met wilskracht over de vermoeidheid heen gaan. Niet zeuren, maar doorgaan. Ik maakte geen plaats voor emoties, werd perfectionistisch, kon slecht tegen kritiek. Een schril contrast in vergelijking met hoe ik diep van binnen ben.

Begin 2015 zorgde deze overlevingsstand er eindelijk voor dat ik, toen ernstig ziek, thuis kwam te zitten. Wat bleek is dat ik de ziekte van Crohn heb. Vanaf het moment na mijn eerste ziekenhuisopname in februari 2015 ben ik gaan schrijven. Open staan voor het levenSchrijven om te verwerken hoe mijn ik van zuiver, introvert persoon, steeds meer van mezelf verwijderd was geraakt tot het punt dat ik er ziek van was geworden.

Wat ik toen opschreef voelde bijna te persoonlijk. Maar hoe meer ik ging schrijven, hoe meer er ik merkte dat ik ook veel levenslessen en wijsheid wil delen! Mijn ervaringen zijn misschien ook wel jouw ervaringen. Ik heb lessen op een bepaalde manier geleerd, maar misschien heb jij ook wel een persoonlijk verhaal en bijbehorende les te delen. Wat wij allebei de delen hebben, komt vanuit onze levenservaringen, onze persoonlijke waarheid.

Wees lief en geduldig naar jezelf. Geniet van het proces.

[ Naar de Blog ] [ Contact ]